over zwangerschapsfotografie

over zwangerschapsfotografie

WANNEER

Het mooiste moment om een zwangerschap te fotograferen is tussen de 30-35 weken. Heb je al een kind(eren) dan kan dit moment iets eerder zijn. Ben je zwanger van een meerling dan is je buik rond 28 weken al mooi rond

.

HOE LANG

Een fotosessie duurt ongeveer een uur. Dat heb ik niet altijd nodig, maar ik vind het belangrijk dat je op de foto staat zoals je bent. Het kan zijn dat je even aan de camera moet wennen. Daar nemen we alle tijd voor.

WAAR

Op locatie. Jij kiest een plek uit die je mooi vindt en waar je je op je gemak voelt. Dit kan een bos, een park, of midden in de stad zijn — maar ook gewoon lekker thuis. ‘Fotografie op locatie’ kenmerkt zich door de aanwezigheid van allerlei beeldelementen die sfeer, kleur en emotie aan de foto toevoegen.

KLEDING

Belangrijk is dat je je lekker voelt. Je moet je vooral niet opgedirkt, stijf of ongemakkelijk voelen. Hoe lekkerder jij je voelt, hoe beter dat overkomt op de foto.

• Voor zwart-wit foto’s komt zwart, wit en/of spijkerstof het beste over

• Trek voor de fotosessie ruime kleding aan, dit voorkomt kledingstrepen op de huid (denk hierbij ook aan sokken en sieraden). Ze kunnen strepen achterlaten die langzaam wegtrekken en nog te zien kunnen zijn op de foto’s.

• Een oude broek die niet meer dicht gaat? Dat is vaak erg mooi om mee te fotograferen.

• Let op (te veel) sieraden, deze zijn snel storend op een foto.

• Probeer niet alleen aan je kleding te denken maar ook aan dingen zoals je haar en make-up.

• Handen zijn ook erg belangrijk op de foto, dus geef je nagels van tevoren wat aandacht. Ook die van je partner/kind(eren), wanneer deze gefotografeerd gaan worden.

• Mocht je partner en/of kind(eren) gefotografeerd gaan worden, stem dan zomer- en winterkleding op elkaar af

.

ANDEREN OP DE FOTO

Je partner of kind(eren) kunnen gewoon mee komen en kunnen betrokken worden in de zwangerschapsfotosessie. (Mocht je foto’s van je kind(eren) alleen willen laten maken dan valt dit onder een gewone portretsessie)

.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd contact met me opnemen!